Tulevane kogemusnõustaja Karmen

 Hei!

    Selle postitusega soovin end ühest küljest selgitada ja teisest küljest viia kurssi oma praeguste tegemistega. Alates sellest, kui olen hakanud enda lugu jagama, nii blogi platvormil, sotsiaalmeedias, ajakirjanduses, televisioonis, on mulle hakatud väga palju kirjutama. Kirjad ei ole olnud valdavalt "Tere, oled väga tubli. Jätka samas vaimus!" formaadis, vaid mulle kirjutati pikki tekste oma muredega ning sooviti saada abi ning sageli ka kohtuda, et nõu saada. Kirju oli mitmekümneid, mis lõpuks ulatusid sadadeni. Paraku mul ei õnnestunud oma kiire elutempo kõrvalt kõikidele kirjadele vastata – ei jätkunud aega ja puudu jäi ka energiast. Lisaks puudus mul kvalifikatsioon, et inimesi aidata ja ma leian, et selliste teemade puhul on sotsiaalmeedia suhtlusvõrgustiku kasutamine eetilisest aspektist vägagi kaheldav. Lisaks, oma psühholoogia õpingutega olen alles poole peal ning kogemusnõustaja pabereid mul ei ole. Ühesõnaga oli see mulle väga ootamatu, sest seda ma oma tegevust alustades ette ei näinud. Kuna ma ei oska öelda "Ei", otsustasin end sotsiaalmeedias vähem nähtavaks teha, kuid kõikide inimeste ausad kirjad ja soovid tulla nõustamisele jäid minus pikalt kripeldama, kripeldavad siiani. 

    Mõtlesin ja mõtlesin ning otsustasin, et hakkan omandama kogemusnõustaja kvalifikatsiooni ning teen Facebookis oma kanali, kuhu on oodatud ka küsimused. Hetkel olen alustamas kvalifikatsiooni omandamisega, kuid õpe lõppeb selle aasta septembris. Olen oma elu ümber korraldamas, et jätkuks aega sellega korralikult tegeleda. Kui olen paberid kätte saanud, on plaan hakata kogemusnõustaja teenust pakkuma hinnakirja alusel. Leian ise, et see on parim lahendus, kuidas mina saaksin oma kogemust jagada nii, et see oleks kvaliteetne ja võimalikult personaalne. Vaimse tervise teemad ja iga inimese erivajadus on väga erinevad ja vajavad individuaalset, süvitsi lähenemist. Inimest tundmata sotsiaalmeedia kaudu ühe kirja põhjal nõu andmine ei ole hea variant ja seetõttu ma seda niivõrd vältinud olengi.

    Kuna mulle on palju kirjutatud, et tuntakse puudust minu inspireerivatest mõtetest Instagrami kaudu, siis lühike selgitus ka selle kohta. Instagram, ma tunnen, selle teemaga toiminud ei ole. Palun siinkohal mõistmist, et ka minul on vaimse tervise ja kiire elutempo tõttu aegajalt raskeid hetki ja kogu aeg kättesaadav olla ei ole mulle hea variant – soovin hoida edaspidi privaatse elu ja vaimse tervise alase tegevuse lahus, sest sellest esialgsest hobist on saamas minu töö. Nii et olete lahkesti oodatud uudistama minu Facebooki lehte Vaimse Tervise Heaks ning loodetavasti alates oktoobrist on võimalik panna kirja aeg minu juurde kogemusnõustamisele – kindlasti teavitan sellest oma Facebooki lehel. Praegu liigun aga hoogsalt kvalifikatsiooni omandamise suunas ning vähemalt korra nädalas püüan miskit kasulikku kas videopostituse või pildi ja tekstina teiega oma lehel jagada, ja seda mitte ainult vaimse tervise teemadel – elus on ka muud toredat! Nii lühike postitus oligi. Olge terved! Mina asun jälle õppima :)



Comments

  1. Mingil kummalisel põhjusel täna viis mõte sinu peale ja vaatasin, et oledki täitsa kadunud interneedusest. Jõudu ja jaksu uutel õpingutel! Ps. ära tantsu keerutamist💃unusta. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen natukene jah kõrvale tõmmanud, et rohkem ekraanitagust elu elada/nautida :) Jõudu ja jaksu on alati tarvis! Ja tantsu keerutan ikka ka sageli, nii et elukaaslasel on meie ühetoalises kontsaklõbinast siiber xD

      Delete
  2. Hakkasin ka muretsema, et kus Sa oled jäänud Instagramist aga nii tore kuulda, et oled siin mõnusalt enda lugu jagamas jätkuvalt! Ja rõõm, et jõudsid enne mind kogemusnõustaja teele! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elan väga hästi jaa :))) Loodan ka sind tulevikus kogemusnõustajate ridades näha! <3

      Delete
  3. Tere, oled väga tubli. Jätka samas vaimus! :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts